Hoe doorgeven van een drug test onkruid https://hollandpillen.com/xylometazoline/ Universiteit van geneeskunde en gezondheid wetenschappen st. kitts

Bartje als Formule 1-coureur. Het Drentse mannetje heeft er zelf vast nooit over gedroomd en zo ja dan komt de droom niet uit.

Het management van Max Verstappen wil niet dat Bartje wordt uitgebeeld als de succesvolle racer en Sportman van het Jaar. Ontwerpster Karla Fidder uit Gieten en de VVV in Assen, waar de beeldjes werden verkocht, zijn gesommeerd hiermee te stoppen. ,,We moeten het merk Max beschermen’’, legt Niels Hendrix namens het management uit.

Fidder beplakt en beschildert sinds een jaar of vier Bartje-beeldjes. Dat begon bij toeval toen zij een doos Bartjes aantrof op de zolder van haar ouders. ,,Ik wilde mijn moeder er één teruggeven, maar vond ze vrij saai. Daarom heb ik Bartje toen een broekje aangemeten. Later ben ik het beeld nog wat meer aan gaan kleden.’’
Iedere gewenste outfit

Via sociale media kwam dit onder ogen van VVV-directeur Ronald Obbes in Assen. Die zag er brood in met de TT. Op zijn verzoek ging Fidder Bartjes pimpen tot motorcoureur. De beeldjes vlogen weg en er kwamen allerlei vervolgopdrachten achterweg. Fidder beplakt nu Bartjes in iedere gewenste outfit. Met logo’s en andere toeters en bellen. Dat varieert van motorcoureurs, tot politici, Sinterklaas en popmuzikanten. Alles is mogelijk.

Zo toevallig als de eigenaar van atelier Chique de la Friemel met het pimpen begon, is ook Bartje Verstappen ontstaan. ,,Het was een cadeautje voor een collega van mijn man.’’ De dag voor de jonge winnaar van de Grand Prix van Barcelona Sportman van het Jaar werd, werd het cadeautje overhandigd en zag Obbes een foto hiervan. Hij was opnieuw enthousiast en vroeg Fidder meer exemplaren te maken.
Kleine oplage

Dat gebeurde in kleine oplage. ,,Het is handwerk dus ik maak er maar een paar per week,’’ vertelt Fidder. De 19 centimeter grote Maxjes, die niet voor bruine bonen bidden, vlogen wel als warme broodjes over de VVV-toonbank. Ook het management van Verstappen kreeg er lucht van en verbood de handel. ,,Ik snap wel dat zij het beeldmerk van Verstappen moeten beschermen. Maar waar gaat dit over. Ik beplak hooguit enkele Bartjes per week.’’

Overigens is het niet de eerste keer dat een verbod over een Bartje werd uitgesproken. NOC*NSF wilde niet dat Bartjes als Olympische wintersporters werden uitgebeeld. De bedoeling was die te overhandigen tijdens de inhuldiging van de sporters in 2014 in Assen. ,,Ik had zelfs een hele groep dames aan het werk gezet om mutsjes te breien. Maar het ging helaas niet door.’’

Volgens Hendrix zijn overtredingen aan de orde van de dag. ,,Het zijn vaak enthousiaste fans die meeliften op de naam en faam van Max. Mensen begrijpen het wel wanneer we contact opnemen. We moeten wel streng zijn en een grens trekken. Maar echt spannend is het allemaal niet hoor.’’

Bron tekst: Dagblad van het Noorden

%d bloggers liken dit: