Unieke Wildpluk-excursies

Na een zeer geslaagde try-out organiseren Eko-Tours uit Exloo en de bekende wildpluk-specialist Leah Groeneweg in augustus weer unieke wildpluk-excursies. De deelnemers rijden met elkaar de natuur in met de 100% elektrische terreinauto’s van Eko-Tours en gaan onder deskundige leiding van Leah op zoek naar eetbare planten.  En… je mag daarbij zélf rijden in de bossen in de elektrische voertuigen van Eko-Tours.

Onderweg geeft Leah uitleg over het eten uit  de natuur en plukken van allerlei planten en bloemen.  Samen gaan we op zoek naar eetbare wilde planten zoals zevenblad, weegbree en witte dovenetel en stoppen onderweg een groot aantal keren om de mand te vullen.  We maken op deze excursie met elkaar een thee van wilde bloemen en planten. Natuurlijk krijg je allerlei informatie, adviezen, tips én recepten mee naar huis om zelf met wilde planten aan de slag te kunnen.  Kijk ook  eens op de website van Leah: www.bloemenpad.nl.

Voor deze bijzondere excursie hoef je niet lang te wandelen in de natuur, want we rijden met elkaar in de fluisterstille elektrische auto’s van Eko-Tours. Iedereen ouder dan 21 jaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs mag zelf rijden in deze bijzondere auto’s.  Alleen dat is al een bijzondere ervaring. Deze excursie is daarom voor jong én oud en ook zeer geschikt als je minder mobiel bent.

Vergeet vooral je boodschappenmandje niet mee te nemen voor de kruiden, bloemen en planten die je mee naar huis kunt nemen en thuis verder kunt verwerken met onze recepten.

Deze unieke excursie is op donderdag 3 en 17 augustus vanaf 14.00 uur en start vanuit de bossen van Exloo. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. Aanmelding gaat uitsluitend via de website van Eko-Tours: www.eko-tours.nl .