Arie Klaassens uit Gieten ziet de oude Scania terug waar het allemaal mee begon.

Half Gieten en vele media waren vanochtend verzameld om te kijken naar de hereniging van een oud-vrachtwagenchauffeur met zijn oude Scania uit 1972.

Herman van Oost en Arie Klaassens zijn al dertien jaar buren. Ze borrelen vaak samen en dan komt altijd het verhaal van Arie naar boven hoe hij besloot vrachtwagenchauffeur te worden: hij zat op schoot bij zijn vader in de Scania en toen wist hij het zeker.

“Weet je wat het is? Een goeie buur is beter dan een verre vriend. Ik ben ook vrachtwagenchauffeur geweest. Vanwege zijn gezondheid heeft hij het werk neer moeten leggen”, vertelt Van Oost.

Burenliefde

Waarom Van Oost dit voor zijn buurman doet? “Uit liefde. Ik weet wat die man doormaakt en heeft doorgemaakt. Dit plezier wil ik hem nog een keer geven”, zegt Van Oost, terwijl hij vol schiet. Klaassens is ook zijn beste vriend.

Via sociale media wist Van Oost de truck op te sporen. Op zaterdagochtend belt Van Oost aan en laat hem de truck zien. Klaassens slaat zijn handen voor zijn mond. Hij is sprakeloos. “Prachtig”, roept hij uit.

Hij gaat op de bestuurdersstoel zitten. “De herinneringen komen helemaal weer boven”, zegt Klaassens.

Van Oost vindt het een zeer geslaagde actie. “Hij was er stil van en het is niet makkelijk om hem stil te krijgen”,

Test Petra Wijnsema RTV Drenthe

Later meer foto`s

Bekijk hier het item bij RTV Drenthe

Share: