Brigata Fanatico afwezig bij thuiswedstrijden, leden staan tickets af aan andere supporters.

STATEMENT BF’16

Brigata Fanatico afwezig bij thuiswedstrijden, leden staan tickets af aan andere supporters.

De Brigata Fanatico is in 2016 opgericht door een groep supporters die het belangrijk vond om gelijkgestemde FC Emmen supporters bij elkaar te brengen. En met gelijkgestemd bedoelden deze mannen:

– Supporters die de club vocaal willen ondersteunen tijdens wedstrijden middels spreekkoren of liederen en door het organiseren van sfeeracties.

– Supporters die rond wedstrijden graag samen met elkaar een biertje drinken. Op de tribune of in de eigen blokhut

– Supporters die de club achterna reizen via door de vereniging georganiseerd vervoer naar uitwedstrijden.

Door de Corona maatregelen van de overheid en de KNVB is het voor de vereniging Brigata Fanatico onmogelijk om deze kerntaken uit te voeren. We mogen niet zingen. We mogen niet samen een biertje drinken en we mogen niet naar uitwedstrijden. Dit is dus niet hoe wij een voetbalwedstrijd willen beleven! We zijn niet opgericht om drie stoeltjes van elkaar, zittend op de tribune, 90 minuten lang een wedstrijd te beleven alsof het een crematieplechtigheid is. Geef ons portie maar aan fikkie.

En dat bedoelen we letterlijk: Zo lang de huidige beperkende maatregelen van kracht zijn zal de Brigata Fanatico als vereniging niet zichtbaar zijn in het stadion. Een groot aantal leden heeft aangegeven dat ze het niet zien zitten om wedstrijden op deze manier in het stadion te gaan bezoeken en zal dus geen tickets ‘claimen’. Wij gunnen onze plekken aan supporters die het geen probleem vinden om op deze manier een wedstrijd te ervaren.