Een ton ( €100.000) subsidie voor camping Zwanemeer bij Gieten

Op 8 september aanstaande ontvangen Leonie en Renee Vorenkamp van Camping Zwanemeer als vierde park in Drenthe een subsidie vanuit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe.

 

Het verhaal van camping Zwanemeer

Jarenlang was camping Zwanemeer in handen van Greet Oosterhuis en Aernold Reitsma. In 2020 werd Greet ziek. De buren,  tweeling Leonie en Renee Vorenkamp die de eigenaren al hun hele leven kende, sprongen daarom bij om te helpen. Gaandeweg ontstond het idee van overname. In 2021werd dit een feit. Een betere opvolging is nauwelijks voor te stellen: Leonie en Renee hebben allebei International Hospitality Management gestudeerd.

 

Uniek en vernieuwend projectplan

De zussen hebben een sterke toekomstvisie voor de camping en hebben een ‘out-of-the-box’ en uniek parkprojectplan geschreven. In het plan sluiten ze aan bij het door Marketing Drenthe ontwikkelde thema ‘Oer’. Met de subsidie van €100.000 euro vanuit het REX-programmagaan ze er een echte boscamping van maken, met meer verhuur-verblijven zoals boomhutten, robuuste blokhutten en boshutten.