Update:Grote brand in voormalige kringloop loods in Schoonoord brandstichting wordt niet uitgesloten (video)

Aan de Tramstraat in Schoonoord woedt op dit moment een felle brand. Het vuur is volgens de Veiligheidsregio Drenthe uitgebroken in een grote loods.

In de loods zijn onder meer landbouwmachines, gereedschap en stro opgeslagen. De rookwolken boven het dorp zijn van veraf te zien.

Marcel van Alphen van de Veiligheidsregio Drenthe: “De loods is gemaakt van damwand platen. Die wanden proberen we te verwijderen zodat we het brandende stro kunnen blussen.” Vanwege de grootte van de loods werd er door de brandweer flink opgeschaald en werden er brandweerkorpsen naast Schoonoord ook Emmen, Coevorden, Westerbork, Sleen, Borger, Zweeloo, Assen en Emmen opgeroepen. Vanuit het Oranjekanaal wordt water aangevoerd om de brand te blussen.
De doorgaande weg de Tramstraat was de gehele dag afgesloten i.v.m. grootwater transport.
Extra rookoverlast

Mensen in de omgeving wordt vanwege de rook aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Van Alphen van de Veiligheidsregio: “Er zal ook tijdelijk wat extra rookoverlast ontstaan nu we de strobalen gaan blussen.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend raakte er bij de brand niemand gewond.
De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in, omdat er volgens de eigenaar sprake is van brandstichting.

Bron tekst RTV Drenthe.

Share: