Grote namen aan de start bij 45e Internationale Telenet Superprestige Veldrit Gieten 11 oktober a.s.

45e Internationale Telenet Superprestige Veldrit Gieten op zondag 11 oktober:
5 regerende wereldkampioenen aan de start.
Gieten staat zondag 11 oktober weer in het teken van het veldrijden. Op het fraaie overzichtelijke en selectieve parkoers rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg zal de 45e editie worden verreden.
Het parkoers is dit jaar drastisch gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Het is compacter waardoor alles nog overzichtelijker wordt en voor de renners is het selectiever geworden. Herstelzones zitten er nagenoeg niet in.
Naast de aanpassing van het parkoers is er door de COVID-19 maatregelen veel meer verandert. Zo heeft de organisatie, Stichting Wieler Promotie Oostermoer, afgelopen week moeten besluiten om alle jeugdwedstrijden uit het programma te halen en enkel door te gaan met de twee elite-wedstrijden. Dit allemaal met veel pijn in het hart want jeugdwielrennen staat in Gieten hoog in het vaandel en was er juist dit jaar nog weer een extra categorie toegevoegd, namelijk een wedstrijd voor junior-vrouwen. Helaas kan dit vanwege het virus niet doorgaan. Door de twee elite-wedstrijden wel door te laten gaan is de organisatie in ieder geval verzekerd van veel tv-aandacht. Ook moet het programma worden afgewerkt zonder publiek en gasten. Gieten is de eerste veldrit van het Superprestige klassement en één van de eerste grote internationale crossen in Europa.
Grote deelname. Veldrijders en veldrijdsters zijn blij dat ze van start kunnen gaan. Massaal is ingeschreven beide categorieën zijn dan ook volledig volgeboekt. Bij de elite mannen / U23 staan maar liefst 85 deelnemers op de startlijst en bij de elite vrouwen / U23 een 75-tal rensters. Onder hen vele grote namen en maar liefst 5 regerende wereldkampioenen: Ryan Kamp (beloften), Thibau Nijs (junioren), Ceylin del Carmen Alvarrado (vrouwen elite), Marion Norbert Riberolle (belofte vrouwen) en Shirin van Anrooij (junior vrouwen).
Daarnaast bekende renners als Toon Aerts, Eli Iserbyt (winnaar Gieten 2019), Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel en Quinten Hermans bij de elite mannen. Bij de vrouwen elite o.a. Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Sanne Cant, Inge van der Heyden, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Ellen van Loy en Lucinda Brand.
Dagprogramma aangepast:
Vanwege de rechtstreekse tv-uitzendingen is het dagprogramma aanzienlijk aangepast. Op 11 oktober wordt ook de wielerklassieker Gent-Wevelgem verreden. Deze Vlaamse klassieker wordt o.a. in België live uitgezonden. Hun aanvangstijden zijn enigszins aangepast en de aanvangstijden van Gieten zijn hier weer op vastgesteld. Hierdoor zijn beide live-uitzendingen achter elkaar te bekijken. De eerste wedstrijd voor elite vrouwen start om 16.00 uur, gevolgd door de elite mannen om 17.15 uur.
Geen toeschouwers en gasten op het parkoers dus: niet komen maar kijken. Live op RTV Drenthe.
Met dit motto wordt de veldrit dit jaar verreden. Vanwege corona mogen dit jaar geen toeschouwers en gasten worden toegelaten. De organisatie, Stichting Wieler Promotie Oostermoer, en de Provincie Drenthe willen Drentse sportliefhebbers in de gelegenheid stellen om het grote internationale evenement toch te bekijken. De Belgische live-uitzending wordt integraal overgenomen door RTV Drenthe. Vanaf 16.00 uur worden de wedstrijden voor de vrouwen elite en mannen elite live uitgezonden. Naast RTV Drenthe zullen Proximus en Playsports Telenet live-uitzendingen vanuit Gieten verzorgen en zal Eurosport op de zondagavond beide wedstrijden uitgesteld live uitzenden.
Ondanks al deze aanpassingen is de organisatie blij dat het evenement door de inzet van de vele fantastische vrijwilligers coronaproof kan worden gehouden. Dit mede in het belang van de veldritsport en ook zeker vanwege de commerciële regionale belangen. De media-aandacht zal heel groot zijn.
Dit jaar geen grote massa’s publiek rond het parkoers

Voor meer informatie: www.cyclocrossgieten.nl

Share: