Jan Willem Koops benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in Gasselternijveen

Jan Willem Koops uit Gasselternijveen is vanavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Huiskamermiddagen
Koops deed in zijn leven tal van bestuurs- en vrijwillige functies. Meest in het oog springen de bestuursfuncties als voorzitter van Dorpsbelangen Gasselternijveen en de buurtvereniging Hoofdstraat-Noord. Als voorzitter van Dorpsbelangen maakte Koops zich onder andere sterk voor het behoud van de supermarkt in het dorp en het organiseren van de huiskamermiddagen voor ouderen in MFC de Spil. Als voorzitter van de buurtvereniging Hoofdstraat-Noord verbeterde hij de verkeersveiligheid en was hij verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van 75 fruitbomen langs de weg.

Impact
Burgemeester Hiemstra prees de bevlogenheid en doortastendheid die Koops jarenlang heeft gehad voor Gasselternijveen en haar inwoners: “Uw maatschappelijke carrière is indrukwekkend te noemen. Wie door het dorp rijdt, ziet uw impact. U kwam altijd op voor de belangen van de inwoners van Gasselternijveen. De Koninklijke onderscheiding is een verdiende waardering voor uw werk.”