Job Boontjes (junioren) uit Gieten pakt eerste plek bij de Geopark Hondsrug Classic (video)

MOUNTAINBIKE – De Geopark Hondsrug Classic 2020 is gewonnen door Erik Groen. De renner uit Apeldoorn was na 60 kilometer in Gasselte de snelste in een eindsprint.

Onder strikte voorwaarden ging de Geopark Hondsrug Classic vanmorgen ondanks het coronavirus toch door. “We hebben het parcours teruggebracht naar zestig kilometer”, legt organisator Wim Jansen vroeg in de ochtend uit.
Laatste lus

Publiek is in Gasselte niet welkom en ook is er geen massastart. “De elite en beloften gaan voorop en minuten daarna volgt de rest”, gaat Jansen verder. “We zijn zeer blij dat we een vergunning hebben gekregen en dat de race toch van start kan gaan.”

Rick Ottema leek in Gasselte en omstreken lange tijd op weg naar de eindzege. In de laatste lus werd hij bijgehaald door een groepje met achtervolgers. Ottema werd op de meet geklopt door Groen.
Sterk seizoen

“Ik kom hier vaak, ken het parcours goed en werd hier al eens derde”, zegt de winnaar uitgelaten. Groen veegt modder van zijn gezicht. “Eigenlijk krijgt mijn maatschappelijke carrière steeds meer voorrang, maar ik ben echt heel blij met deze overwinning. Ik ben ondanks alle omstandigheden bezig aan een sterk seizoen.”

Job Boontjes uit Gieten zegevierde bij de junioren en ging er zonder zoenen van de rondemiss naar huis…