Kunstwerk Viraal Spiraal geplaatst in stationsgebied Coevorden

Coevorden – Rond het middaguur is het nieuwe kunstwerk Viraal Spiraal geplaatst nabij de voetgangerstunnel en de Van Gend en Loosloods.

Uit een vijver kronkelt een spiraal in de vormen van de contouren van de vestingstad Coevorden omhoog. Kunstenaar Hans Muller aanschouwde de verrichtingen. “Een mooi moment”, zo concludeerde hij. Muller ontwierp ook de Vonkentunnel. Het kunstwerk is uitgevoerd in de kleuren van de huisstijl van de gemeente Coevorden. Wethouder Jeroen Huizing kwam ook even een kijkje nemen.

Het geld voor de herinrichting van de stationsomgeving komt uit de zogenoemde RSP-gelden (RSP staat voor Regiospecifiek Pakket) vanwege het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Het gaat daarbij om 36 miljoen euro, waaraan de gemeente 7,55 miljoen euro bijdraagt. Dit kunstwerk wordt ook uit dit bedrag betaald. Het gaat om geoormerkt geld en dient besteed te worden aan spoorgerelateerde zaken.

Tekst: Esselien de Groot.