Past sim only bij mij?

Past sim only bij mij?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan weet je ongetwijfeld dat je tegenwoordig verschillende mogelijkheden hebt. Veel mensen kiezen voor een abonnement waarbij zij een (toestel krijgen. Op deze manier heb je alles in één keer geregeld, zowel het toestel als het abonnement. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die voor sim only kiezen. Hierbij sluit je alleen een abonnement af, de telefoon moet je zelf regelen. Hierdoor twijfel je mogelijk of sim only bij jou past. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst vertellen wij jou namelijk alles over sim only.

Wat is sim only?

Sim only, de meeste mensen hebben er weleens van gehoord. Toch zijn er genoeg Nederlanders die niet precies weten wat dit is. Daarom lichten we dit hier eerst even toe. Bij sim only sluit je enkel een abonnement af. Je krijgt hier geen toestel bij, zoals bij een ‘gewoon’ abonnement het geval is. Wanneer je kiest voor sim only, ontvang je alleen een simkaart. Je kiest zelf voor de hoeveelheid belminuten, sms’jes en data. Qua werking verschilt sim only niet van andere abonnementen. Wanneer je een geactiveerde simkaart met een sim only abonnement in jouw toestel stopt, kun je ermee bellen, sms’en en internetten.

Waarom sim only

Je weet inmiddels wat sim only is. Dit betekent echter nog niet dat je ook standaard voor dit abonnement kiest. Er zijn namelijk genoeg mensen die niet inzien waarom zij voor sim only zouden kiezen. Je moet weten dat dit behoorlijk wat voordelen met zich meebrengt. De voornaamste reden om voor sim only te kiezen, is omdat je meestal aanzienlijk goedkoper uit bent dan bij een abonnement met toestel. Je betaalt bij sim only namelijk minder per maand. Hoe dit komt? Omdat je de kosten voor het toestel niet hoeft te betalen. Bij sim only betaal je namelijk alleen voor het abonnement. Hierdoor bespaar je vaak al snel een paar tientjes per maand.

Een tweede reden om voor sim only te kiezen, is omdat je zelf bepaalt hoe jouw abonnement er uitziet. Bij iedere aanbieder van sim only abonnementen kun je namelijk uit verschillende bundels kiezen. Ben je iemand die veel belt en internet, maar weinig sms’t? Geen probleem, want hiervoor is ongetwijfeld een passend sim only abonnement te vinden. Dit is overigens ook het geval wanneer je niet of nauwelijks belt of sms’t, maar wel veel internet buitenhuis. Je kunt namelijk een sim only abonnement met veel data en weinig belminuten en sms’jes afsluiten.

Kan ik zomaar gebruikmaken van sim only?

Na het lezen van de bovenstaande tekst ben je mogelijk enthousiast geworden over sim only. Je moet echter weten dat je hier niet altijd gebruik van kunt maken. Allereerst hangt het af van jouw huidige abonnement. Heb je onlangs gekozen voor een abonnement met toestel? Dan moet je eerst wachten tot dit abonnement is afgelopen alvorens jij over kunt stappen naar sim only. Daarbij komt dat jouw toestel simlockvrij moet zijn. Wanneer dit niet het geval is, kan namelijk niet iedere simkaart in het toestel. Kijk hier dus goed naar voordat je een sim only abonnement afsluit.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Is jouw abonnement afgelopen? En zit er daarnaast geen simlock op jouw huidige toestel? Dan kun je zonder problemen voor een sim only abonnement kiezen. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt abonnement, ontdek je al snel dat er veel mogelijk is. Dit maakt het kiezen er niet makkelijker op. Vind je het lastig een keuze te maken? Vergelijk sim only providers dan eerst rustig met elkaar. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar richt je ook tot de inhoud van een abonnement. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om binnen de kortste keren een geschikt sim only abonnement te vinden.