Welke begrafenisverzekering kiezen?

Welke begrafenisverzekering kiezen?

Wanneer jij overlijdt, kun je kiezen voor een begrafenis of een crematie. Sommige mensen worden liever gecremeerd, terwijl anderen juist liever begraven worden. Wens jij een begrafenis? Dan moet je weten dat dit behoorlijk wat geld kost. Gelukkig kun jij jezelf verzekeren voor de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Je kunt in dat geval een begrafenisverzekering afsluiten. Voor zo’n verzekering kun je bij verschillende verzekeraars terecht. Veel mensen kiezen graag voor de goedkoopste begrafenisverzekering. Toch moet je weten dat begrafenisverzekeringen van elkaar verschillen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij bieden jou hier de helpende hand.

Natura of kapitaal?
Wie denkt dat er slechts één enkele begrafenisverzekering is, komt bedrogen uit. Wanneer je zo’n verzekering af wilt sluiten, heb je namelijk de keuze uit natura of kapitaal. Hieronder lichten we deze twee begrafenisverzekeringen kort toe.

– Natura
Bij een natura begrafenisverzekering verzeker je producten en diensten. Je kiest bij deze verzekering bijvoorbeeld zelf een kist en uitvaartbegeleider uit. Grootste voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat jouw nabestaanden hierbij niet of nauwelijks iets hoeven te regelen. Zij overleggen in samenspraak met de uitvaartbegeleider hoe jouw uitvaart er verder uit komt te zien.

– Kapitaal
Sluit je een kapitaal uitvaartverzekering af? Dan krijgen jouw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd nadat jij overleden bent. Dit geldbedrag kunnen zij gebruiken om invulling te geven aan jouw begrafenis. Hier kunnen zij bijvoorbeeld een uitvaartbegeleider van inhuren, een kist kopen en invulling geven aan de uitvaart.

Hoe zit het met de premie?
Net als bij andere verzekeringen betaal je ook premie voor een begrafenisverzekering. De hoogte van de premie verschilt per verzekeraar en hangt af van de uitvaartverzekering die jij kiest. Veel mensen gaan daarom op zoek naar de goedkoopste begrafenisverzekering. Zij kijken alleen naar de hoogte van de premie. Wij raden je aan verder te kijken dan de prijs van een begrafenisverzekering. Op het eerste oog kan zo’n verzekering goedkoop lijken, maar mogelijk stijgt de premie na verloop van tijd. Hierdoor is de begrafenisverzekering die jij op het oog hebt op de lange termijn misschien wel veel duurder dan andere verzekeringen.

Vergelijk begrafenisverzekeringen met elkaar
Om de beste begrafenisverzekering te vinden, raden wij je aan een vergelijking te maken. Lang niet iedereen heeft hier het geduld voor. Toch loont het wel degelijk. Je kunt namelijk flink besparen door begrafenisverzekeringen te vergelijken. Ga je een vergelijking maken? Let dan niet alleen maar op de prijs, maar kijk vooral ook naar de inhoud van de verzekering. Bekijk het premieverloop en kijk of er eventuele addertjes onder het gras zitten. Wil je weinig tijd steken in het vergelijken van begrafenisverzekeringen? Gebruik dan een vergelijkingssite zoals bijvoorbeeld Uitvaartverzekeringvergelijken.com. In dat geval heb je binnen de kortste keren een uitvaartverzekering gevonden die bij jou past.

Wacht niet te lang met afsluiten
Vaak wordt gedacht dat een begrafenisverzekering op jonge leeftijd nog niet nodig is. De kans op overlijden is dan immers een stuk kleiner dan wanneer je ouder bent. Toch raden wij je aan niet te lang te wachten met het afsluiten van een begrafenisverzekering. Hoe eerder je de verzekering afsluit, des te lager de premie. Op latere leeftijd loop je immers meer risico om te overlijden en daar betaal je ook voor. Misschien ben je inmiddels al wel zo oud dat je geen verzekering meer af kunt sluiten voor jouw begrafenis. Heb je een geschikte begrafenisverzekering gevonden? Sluit deze dan zo snel mogelijk af. Hier heb je later alleen maar profijt van.